Oříškové věnečky
Suroviny
300 g polohrubé mouky
60 g upražených lískových oříšků (Viz Různé - Ostatní)
80 g rostlinného tuku
1 vejce
trochu soli
nastrouhaná kůra z 1/2 citrónu
30 g moučkového cukru
1/8 l mléka
15 g droždí
pečící papír
1/8 l + 1 lžíce vody
1 vanilkový cukr (do vody)
3 vanilkové cukry (na obalení)
Postup
Změklý tuk utřeme do pěny, přidáme za stálého tření (můžeme použít kuchyňský robot) cukr, vejce, citronovou kůru, sůl a třeme ještě 10 minut. Přidáme kvásek připravený z trošky vlažného mléka a droždí, prosátou mouku smíchanou s umletými nebo nastrouhanými oříšky, zbytek vlažného mléka a na vále vypracujeme tužší těsto. Nahřejeme kastrol a přiklopíme jím těsto, necháme vykynout. Z vykynutého těsta nakrájíme stejně velké kousky, vyválíme z nich válečky a z nich upravíme věnečky. Na plech dáme pečící papír a na něj vyrovnáme věnečky, necháme je znovu kynout. Pak je upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Vodu předem uvedeme do varu a rozpustíme v ní cukr. Do této horké vody ponoříme upečené věnečky, rychle je vyndáme a ihned obalujeme ve vanilkovém cukru. Navlečeme je na vařečky a necháme v suché místnosti po celý sen sušit.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3,023x
Komentáře receptu Oříškové věnečky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!