Oříškové věnečky

Suroviny

300 g polohrubé mouky
60 g upražených lískových oříšků (Viz Různé - Ostatní)
80 g rostlinného tuku
1 vejce
trochu soli
nastrouhaná kůra z 1/2 citrónu
30 g moučkového cukru
1/8 l mléka
15 g droždí
pečící papír
1/8 l + 1 lžíce vody
1 vanilkový cukr (do vody)
3 vanilkové cukry (na obalení)

recept nemá fotografii

Postup

Změklý tuk utřeme do pěny, přidáme za stálého tření (můžeme použít kuchyňský robot) cukr, vejce, citronovou kůru, sůl a třeme ještě 10 minut. Přidáme kvásek připravený z trošky vlažného mléka a droždí, prosátou mouku smíchanou s umletými nebo nastrouhanými oříšky, zbytek vlažného mléka a na vále vypracujeme tužší těsto. Nahřejeme kastrol a přiklopíme jím těsto, necháme vykynout. Z vykynutého těsta nakrájíme stejně velké kousky, vyválíme z nich válečky a z nich upravíme věnečky. Na plech dáme pečící papír a na něj vyrovnáme věnečky, necháme je znovu kynout. Pak je upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Vodu předem uvedeme do varu a rozpustíme v ní cukr. Do této horké vody ponoříme upečené věnečky, rychle je vyndáme a ihned obalujeme ve vanilkovém cukru. Navlečeme je na vařečky a necháme v suché místnosti po celý sen sušit.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,852x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 2) 9.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Oříškové věnečky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist