Francouzské brambory (skládané) II.
Suroviny
1kg brambor
300g uzeného masa
2-3 vejce
100ml oleje
200ml smetany 12%
200ml zakysané smetany
100g strouhaného eidamu
3 stroužky česneku
1 velká cibule
sůl
pepř
![Francouzské brambory (skládané) II. ukázka receptu Francouzské brambory (skládané) II.](/Content/Images/Recipes/307_show.jpg)
![Posunovut vlevo](/Content/Images/left.png)
![Francouzské brambory (skládané) II. ukázka receptu Francouzské brambory (skládané) II.](/Content/Images/Recipes/307_preview.jpg)
![Francouzské brambory (skládané) II. ukázka receptu Francouzské brambory (skládané) II.](/Content/Images/Recipes/308_preview.jpg)
![Francouzské brambory (skládané) II. ukázka receptu Francouzské brambory (skládané) II.](/Content/Images/Recipes/309_preview.jpg)
![Francouzské brambory (skládané) II. ukázka receptu Francouzské brambory (skládané) II.](/Content/Images/Recipes/310_preview.jpg)
![Francouzské brambory (skládané) II. ukázka receptu Francouzské brambory (skládané) II.](/Content/Images/Recipes/311_preview.jpg)
![Posunout vpravo](/Content/Images/right.png)
Postup
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Uzené maso nakrájíme na kostičky.
Zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme zakysanou smetanu, smetanu 12%, rozetřený česnek,sůl, pepř a provaříme.
Vymastíme pekáček a naskládáme první vrstvu brambor a jemně osolíme. Potřeme předem připravenou směsí a zasypeme uzeným masem. Vše opakujeme a poslední vrstvou jsou brambory. Posypeme trochou strouhaného sýra a dáme asi na 10-15minut péci.
Do zbytku směsi přidáme vejce, zbytek sýra a řádně promícháme (pokud by směs byla moc hustá, naředíme ji trochou mléka). Tímto vším brambory zalijeme a necháme zapéci do růžova.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) tuky,
Zobrazeno 6 174x
![Počet hodnotících uživatelů: 6 Počet hodnotících uživatelů](/Content/Images/fork.png)
Komentáře receptu Francouzské brambory (skládané) II.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!