Mandlové perníčky
Suroviny
125 g medu
70 g másla
250 g hladké mouky
100 g neloupaných strouhaných mandlí
70 g moučkového cukru
1/2 lžíce rumu
kůra z 1 citronu
1/2 prášku do perníku
1 vejce a 1 vejce na potření
Postup
Ve vodní lázni rozpustíme med s máslem a přidáme podle chuti nastrouhanou citronovou kůru. Vše společně dobře promícháme. Prosátou hladkou mouku vysypeme na vál, přimícháme prášek do perníku, nastrouhané neloupané mandle a cukr. Směs přimícháme do medu ve vodní lázni a dobře vypracujeme.
Do vzniklého těsta přidáme vejce a lžíci rumu a směs dobře vypracujeme. Těsto necháme v chladu odležet alespoň 2 hodiny. Těsto přendáme na pomoučený vál a vyválíme na 3 mm silný plát. Vykrajujeme tvary a přendáme je na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C.
Perníčky necháme vychladnout a zdobíme bílou polevou a mandlemi.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,859x
Komentáře receptu Mandlové perníčky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!