Ledová třešňová polévka

Suroviny

1 l vody
500 g třešní
2,5 dl červeného vína
cca 4 lžíce smetany ke šlehání
3 lžíce cukru
2 lžičky škrobové moučky
citronová šťáva
špetka soli

recept nemá fotografii

Postup

Třešně omyjeme, vypeckujeme, vložíme je i se šťávou, kterou pustily, do kastrolu, zalijeme vodou a červeným vínem a uvaříme doměkka. Pak třešně i s vodou a vínem rozmixujeme, vmícháme do nich škrobovou moučku rozmíchanou v trošce studené vody a ještě krátce povaříme, dokud směs nezhoustne. Polévka by ale stále měla zůstat tekutá.

Hotovou polévku přisladíme, lehce ji osolíme a dochutíme citronovou šťávou. Na závěr do ní vmícháme smetanu, aby byla jemnější. Polévku necháme dobře vychladit, trvá to několik hodin a podáváme například s oplatkami nebo cukrářskými piškoty.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,544x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ledová třešňová polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist