Ratatouille (Francouzské lečo)

Suroviny

1 cibule
olivový olej
3 stroužky česneku
cuketa
lilek
sůl
nasekané čerstvé bylinky (bazalka, tymián, zelená petržel)
rajčatový protlak

recept nemá fotografii

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky a dáme na rozpálený olivový olej. K cibuli přidáme na plátky nakrájené stroužky česneku a necháme zesklovatět. Mezitím omyjeme a nakrájíme cuketu na kostky, omyjeme lilek a nakrájíme ho na plátky, posolíme a necháme chvilku „vyplakat“. Po chvíli propláchneme vodou a lilek i cuketu přidáme na pánev. Opatrně dusíme, občas promícháme. Nenecháme dusit dlouho, zelenina by měla zůstat křupavá. Ke konci přidáme nasekané čerstvé bylinky a zahustíme rajčatovým protlakem (nebo pár rajčat oloupeme, nakrájíme a vhodíme na pánev). Osolíme, okořeníme čerstvým pepřem a dáme na talíř.

Pozn.: Převážně se podává k pečené rybě.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 8,150x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.75 (počet: 4) 7.75 4 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ratatouille (Francouzské lečo)


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Jedlé papíry

Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.

Domácí sekaná

Nejlepší recepty na domácí sekanou na Receptnajidlo.cz

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist