Ratatouille (Francouzské lečo)

Suroviny

1 cibule
olivový olej
3 stroužky česneku
cuketa
lilek
sůl
nasekané čerstvé bylinky (bazalka, tymián, zelená petržel)
rajčatový protlak

recept nemá fotografii

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky a dáme na rozpálený olivový olej. K cibuli přidáme na plátky nakrájené stroužky česneku a necháme zesklovatět. Mezitím omyjeme a nakrájíme cuketu na kostky, omyjeme lilek a nakrájíme ho na plátky, posolíme a necháme chvilku „vyplakat“. Po chvíli propláchneme vodou a lilek i cuketu přidáme na pánev. Opatrně dusíme, občas promícháme. Nenecháme dusit dlouho, zelenina by měla zůstat křupavá. Ke konci přidáme nasekané čerstvé bylinky a zahustíme rajčatovým protlakem (nebo pár rajčat oloupeme, nakrájíme a vhodíme na pánev). Osolíme, okořeníme čerstvým pepřem a dáme na talíř.

Pozn.: Převážně se podává k pečené rybě.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 8,612x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.75 (počet: 4) 7.75 4 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ratatouille (Francouzské lečo)


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist