Smetanový řez

Suroviny

350 g lesních jahod
350 g smetany ke šlehání
asi 150 g piškotového korpusu
5 žloutků
80 g čokoládového toppingu
2 dl mléka
50 g krupicového cukru
1 vejce
20 g želatiny v prášku
1 vanilkový lusk

recept nemá fotografii

Postup

V míse rozšleháme žloutky s celým vejcem a malou částí mléka. Zbylé mléko svaříme s cukrem a zrníčky vyškrabanými z vanilkového lusku a odstavíme z ohně. Vmícháme žloutkovou směs a krátce zahřejeme, ale nevaříme. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě podle obalu, pak ji opatrně zahřejeme, až se rozpustí, vmícháme do mléčného krému a necháme vychladnout (krém ale nesmí ztuhnout!). Na závěr do krému vmícháme ušlehanou smetanu, polovinu krému nalijeme do hranaté obdélníkové formy vyložené mikrotenovou fólií a zakryjeme ho piškotovým korpusem seříznutým podle tvaru formy. Do druhé poloviny krému vmícháme čokoládovou omáčku, nalijeme ho na korpus a necháme asi 2 hodiny tuhnout v chladu. Pak formu na okamžik ponoříme do teplé vody, krém opatrně vyklopíme, ozdobíme jahodami a nakrájíme na řezy.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,623x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Smetanový řez


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist