Jahodové řezy

Suroviny

400 g listového těsta
350 g jahod
150 g másla
200 g moučkového cukru
1,5 dl mléka
½ sáčku jahodového pudinkového prášku
0,5 l jahodového likéru
0,5 dl hotové jahodové polevy
hladká mouka na vál
moučkový cukr

recept nemá fotografii

Postup

Těsto rozválíme na pomoučeném válu na dva stejné pláty, přeložíme je na plech s papírem na pečení, propícháme vidličkou, rádýlkem na nich naznačíme řezy a upečeme je do růžova při 200 °C. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, který za častého míchání necháme prochladnout. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do krému, postupně vmícháme pudink, pak likér a krém necháme v chladu částečně ztuhnout. Polovinu jahod nakrájíme na kousky. Jeden vychladlý plát potřeme trochou krému, posypeme kousky jahod, přidáme další vrstvu krému a jahod, které zakryjeme zbylým krémem a druhým plátem těsta, opatrně ho přimáčkneme a vše necháme ztuhnout v chladu. Před podáváním moučník nakrájíme na řezy, které pocukrujeme a ozdobíme polevou a zbylými jahodami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5,160x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jahodové řezy


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist