Losos s ostružinovou omáčkou

Suroviny

4 steaky z lososa s kůží
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce drceného bílého a černého pepře
1 lžíce nakrájené pažitky
Sůl

OMÁČKA:
100 g rozpuštěného másla
3 dl suchého bílého vína
1 střední cibule
2 žloutky
1 lžíce drceného černého pepře
Sůl

PROTLAK:
150 g ostružin
1 dl červeného vína
1 lžíce medu

recept nemá fotografii

Postup

Víno na omáčku svaříme s jemně nakrájenou cibulí a pepřem na čtvrtinu původního množství, přecedíme do kovové misky a necháme lehce zchladnout. Vešleháme žloutky, misku vložíme do teplé vodní lázně a směs vyšleháme do krému. Po částech vmícháme máslo, osolíme a udržujeme v teple.

Ostružiny na protlak dusíme asi 10 minut s vínem a medem, propasírujeme a udržujeme v teple. Steaky na straně bez kůže posypeme pepřem a pažitkou, lehce osolíme, vložíme kůží dolů do pánve s olejem a zprudka opečeme. Když začnou lehce hnědnout, steaky otočíme, zprudka opečeme (cca 2 minuty) a zvolna dopečeme při nižší teplotě. Podáváme je doplněné omáčkou a protlakem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,439x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Losos s ostružinovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Jedlé papíry

Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.

Domácí sekaná

Nejlepší recepty na domácí sekanou na Receptnajidlo.cz

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist