Datlové hrudky
Suroviny
200 g pohankových vloček
125 g másla
250 g datlí
2 vejce
5 lžic květového medu
1 vanilkový cukr
1/2 lžičky prášku do pečiva

Postup
Máslo necháme rozpustit v kastrůlku. Vločky nasypeme do mísy, zalijeme rozpuštěným máslem a necháme ztuhnout. Datle zbavíme pecek a nakrájíme je nadrobno. V druhé misce smícháme vejce s medem, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Přidáme nakrájené datle a vločky s máslem. Dobře promícháme. Pomocí dvou kávových lžiček tvoříme hrudky o průměru asi 2-3 cm a skládáme je na plech, který jsme vymastili tukem a nebo vyložili pečícím papírem. Troubu rozehřejeme na 165 °C a hrudky pečeme 20 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,952x
Komentáře receptu Datlové hrudky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!