Ovocný sorbet

Suroviny

500 g černého rybízu
90 g krupicového cukru
2 sáčky vanilkového cukru
4 lžíce medu
4 lžíce vodky
2 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce želatiny v prášku
kuličky černého rybízu

recept nemá fotografii

Postup

Oba druhy cukru zalijeme asi 2 dl vody a za stálého míchání povaříme, až se cukr zcela rozpustí. Přidáme kuličky rybízu a krátce povaříme. Po vychladnutí směs lehce rozmixujeme a ještě propasírujeme přes síto. Želatinu necháme nabobtnat ve 4 lžících studené vody, pak ji zahřejeme, až se rozpustí a vmícháme spolu s vodkou, medem, citrónovou šťávou do propasírované hmoty. Směs nalijeme do vhodné nádoby, uložíme v mrazničce a za občasného promíchání jí necháme zamrazit. Když ještě není hmota úplně zmrzlá, rozmixujeme ji, znovu uložíme v mrazničce a necháme nejméně 3 hodiny mrazit.

Před podáváním necháme sorbet lehce povolit, vykrojíme z něj kuličky, upravíme je na talířky, doplníme kuličkami rybízu a podáváme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,538x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ovocný sorbet


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist