Kachní prsa s višněmi

Suroviny

4 porce kachních prsou s kůží
2 lžíce oleje
1 lžička cukru
1 lžička mletého pepře
1/2 lžičky mletého nového koření
špetka mleté skořice
sůl

OMÁČKA:
500 g vypeckovaných višní
150 g plátků anglické slaniny
1 malá šalotka
2 dl červeného vína
1 lžíce škrobové moučky
1 kostka drůbežího masoxu
šťáva z jednoho citronu
cukr
mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Kachní prsa naložíme do oleje smíchaného se skořicí, novým kořením, pepřem a cukrem a uložíme na 4 hodiny v chladu. Pak je osolíme, vložíme do rozehřáté pánve kůží dolů a opečeme dozlatova. V jiné pánvi opečeme dozlatova drobné kostičky slaniny a jemně nakrájenou šalotku, přidáme višně, víno a rozdrobený masox a promícháme. Do pánve přidáme opečená prsa, vše dáme do trouby a pečeme při 170 °C asi 20 minut doměkka. Pak maso vyndáme, do omáčky přidáme škrob rozmíchaný v trošce studené vody, krátce ji povaříme a dochutíme cukrem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a bílým pečivem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,070x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachní prsa s višněmi


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist