Kachní prsa s višněmi

Suroviny

4 porce kachních prsou s kůží
2 lžíce oleje
1 lžička cukru
1 lžička mletého pepře
1/2 lžičky mletého nového koření
špetka mleté skořice
sůl

OMÁČKA:
500 g vypeckovaných višní
150 g plátků anglické slaniny
1 malá šalotka
2 dl červeného vína
1 lžíce škrobové moučky
1 kostka drůbežího masoxu
šťáva z jednoho citronu
cukr
mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Kachní prsa naložíme do oleje smíchaného se skořicí, novým kořením, pepřem a cukrem a uložíme na 4 hodiny v chladu. Pak je osolíme, vložíme do rozehřáté pánve kůží dolů a opečeme dozlatova. V jiné pánvi opečeme dozlatova drobné kostičky slaniny a jemně nakrájenou šalotku, přidáme višně, víno a rozdrobený masox a promícháme. Do pánve přidáme opečená prsa, vše dáme do trouby a pečeme při 170 °C asi 20 minut doměkka. Pak maso vyndáme, do omáčky přidáme škrob rozmíchaný v trošce studené vody, krátce ji povaříme a dochutíme cukrem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a bílým pečivem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 237x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachní prsa s višněmi


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist