Dvojitý koláč

Suroviny

300 g hladké mouky
170 g Hery
3 lžíce studené vody
2 špetky soli
mouka na vál
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

NÁPLŇ:
6 jablek
100 g krupicového cukru
1 lžíce maizeny
15 g másla
2 lžičky citrónové šťávy

recept nemá fotografii

Postup

Mouku, nakrájenou Heru a sůl propracujeme prsty na žmolenku a za postupného přidávání vody vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odležet v lednici.

Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nakrájíme na kousky, pokapeme je citrónovou šťávou a posypeme maizenou a cukrem.

Těsto rozdělíme na dva ne stejně velké díly. Větší díl rozválíme na pomoučeném válu na kulatý plát silný asi 3 mm a vyložíme jím kulatou vymazanou a vysypanou formu. Rozložíme na něj jablka a poklademe je vločkami másla.

Menší díl těsta rozválíme na kruh větší než průměr formy, položíme ho na náplň a okraje těsta spojíme se spodním dílem. Ze zbylého těsta tvoříme kroucený ozdobný kraj, koláč zapékáme 5 minut při 200 °C a dopečeme při 170 °C dozlatova, cca 40 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,135x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dvojitý koláč


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist