Játra ve slanině

Suroviny

400 g drůbežích jater
200 g anglické slaniny nakrájené na plátky
mletý pepř
olej na vymazání

OMÁČKA:
200 g sterilovaných brusinek
4 lžíce kečupu
šťáva z ½ pomeranče
1 lžíce worcesterové omáčky
1 lžička nastrouhané pomerančové kůry
mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Játra opláchneme, osušíme, opepříme a každé jednotlivě zabalíme do plátku slaniny. Propíchneme je párátkem, aby slanina dobře držela, naskládáme do pekáčku vymazaného olejem, dáme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme 7 minut. Játra vevnitř musí zůstat růžová! Upečená horká játra rozdělíme na talíře a podáváme se studenou omáčkou. Podáváme s opečenými toasty.

Omáčka: Sterilované brusinky dáme do mixéru, přidáme kečup, šťávu a kůru z pomeranče, worcester, sůl a pepř a všechno rozmixujeme na hladkou omáčku. Dle potřeby dochutíme pepřem, solí a necháme vychladnout.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,666x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.00 (počet: 1) 8.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Játra ve slanině


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Jedlé papíry

Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.

Domácí sekaná

Nejlepší recepty na domácí sekanou na Receptnajidlo.cz

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist