Játra ve slanině
Suroviny
400 g drůbežích jater
200 g anglické slaniny nakrájené na plátky
mletý pepř
olej na vymazání
OMÁČKA:
200 g sterilovaných brusinek
4 lžíce kečupu
šťáva z ½ pomeranče
1 lžíce worcesterové omáčky
1 lžička nastrouhané pomerančové kůry
mletý pepř
sůl

Postup
Játra opláchneme, osušíme, opepříme a každé jednotlivě zabalíme do plátku slaniny. Propíchneme je párátkem, aby slanina dobře držela, naskládáme do pekáčku vymazaného olejem, dáme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme 7 minut. Játra vevnitř musí zůstat růžová! Upečená horká játra rozdělíme na talíře a podáváme se studenou omáčkou. Podáváme s opečenými toasty.
Omáčka: Sterilované brusinky dáme do mixéru, přidáme kečup, šťávu a kůru z pomeranče, worcester, sůl a pepř a všechno rozmixujeme na hladkou omáčku. Dle potřeby dochutíme pepřem, solí a necháme vychladnout.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4,541x

Komentáře receptu Játra ve slanině
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!