Chřestové frikasé
Suroviny
600 g chřestu
troška cukru
máslo
250 g žampionů
250 g hrášku (může být mražený)
hladká mouka
bílé víno
citrónová šťáva
125 ml šlehačky
300 g šunky
Postup
Chřest sloupneme a povaříme v 0,5 l vody s troškou cukru a másla. Chřest necháme okapat, vodu nevylijeme. Žampiony pokrájíme na plátky, lehce osmahneme na másle. Přidáme hrášek a společně podusíme.
Na větší pánvi uděláme světlou jíšku ze 40 g másla a 30 g mouky, zalijeme vodou z uvařeného chřestu a za občasného promíchání povaříme. Zředíme bílým vínem a citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a vmícháme šlehačku. Do hotové omáčky nasekáme šunku a prohřejeme společně se žampiony, hráškem a chřestem.
Příloha: Rýže, brambory
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4,011x
Komentáře receptu Chřestové frikasé
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!