Chřestové frikasé

Suroviny

600 g chřestu
troška cukru
máslo
250 g žampionů
250 g hrášku (může být mražený)
hladká mouka
bílé víno
citrónová šťáva
125 ml šlehačky
300 g šunky

recept nemá fotografii

Postup

Chřest sloupneme a povaříme v 0,5 l vody s troškou cukru a másla. Chřest necháme okapat, vodu nevylijeme. Žampiony pokrájíme na plátky, lehce osmahneme na másle. Přidáme hrášek a společně podusíme.

Na větší pánvi uděláme světlou jíšku ze 40 g másla a 30 g mouky, zalijeme vodou z uvařeného chřestu a za občasného promíchání povaříme. Zředíme bílým vínem a citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a vmícháme šlehačku. Do hotové omáčky nasekáme šunku a prohřejeme společně se žampiony, hráškem a chřestem.

Příloha: Rýže, brambory

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,687x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Chřestové frikasé


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist