Houbová omáčka
Suroviny
100 g másla
200 ml smetany
3 lžíce hladké mouky
4 hrsti čerstvých hub
Sůl, pepř
Mletý kmín
1 cibule
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
1 lžíce koriandru
Postup
Na kousku másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme omyté a na plátky nakrájené houby, osolíme, přidáme koriandr a kmín dle chuti a necháme 5 minut restovat. Na zbytku másla osmažíme mouku na světlou jíšku. Zalijeme vodou (cca 1 litr), přidáme bobkový list, nové koření a opepříme. Vaříme 20 minut, občas promícháme. Potom přidáme směs s houbami a ještě pár minut vaříme. Na konci vaření přidáme smetanu a dle chuti můžeme přidat ocet, cukr, případně dosolit.
Nejlépe se hodí k hovězímu masu s houskovým knedlíkem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 5,134x
Komentáře receptu Houbová omáčka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!