Houbová omáčka

Suroviny

100 g másla
200 ml smetany
3 lžíce hladké mouky
4 hrsti čerstvých hub
Sůl, pepř
Mletý kmín

1 cibule
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
1 lžíce koriandru

recept nemá fotografii

Postup

Na kousku másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme omyté a na plátky nakrájené houby, osolíme, přidáme koriandr a kmín dle chuti a necháme 5 minut restovat. Na zbytku másla osmažíme mouku na světlou jíšku. Zalijeme vodou (cca 1 litr), přidáme bobkový list, nové koření a opepříme. Vaříme 20 minut, občas promícháme. Potom přidáme směs s houbami a ještě pár minut vaříme. Na konci vaření přidáme smetanu a dle chuti můžeme přidat ocet, cukr, případně dosolit.

Nejlépe se hodí k hovězímu masu s houskovým knedlíkem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,926x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.20 (počet: 5) 9.20 5 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Houbová omáčka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist