Játrová omáčka

Suroviny

400 g hovězích nebo vepřových jater
2 lžíce sádla
1 velká cibule
2 lžíce hladké mouky
700 ml vývaru
pepř
1/2 lžičky drceného kmínu
1/2 lžičky papriky
sůl
olej

recept nemá fotografii

Postup

Na lžíci sádla a oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme jíšku. Tu zalijeme vývarem a vaříme půl hodiny na malém plameni a občas promícháme. Na druhé lžíci rozehřátého sádla smažíme opepřená játra zbavená blanek a žilek po obou stranách, pak je podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Měkká játra po vychladnutí nastrouháme. Vložíme do uvařené omáčky, promícháme a dochutíme.

Podáváme s rýží.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5,778x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5.75 (počet: 4) 5.75 4 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Játrová omáčka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist