Játrová omáčka
Suroviny
400 g hovězích nebo vepřových jater
2 lžíce sádla
1 velká cibule
2 lžíce hladké mouky
700 ml vývaru
pepř
1/2 lžičky drceného kmínu
1/2 lžičky papriky
sůl
olej

Postup
Na lžíci sádla a oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme jíšku. Tu zalijeme vývarem a vaříme půl hodiny na malém plameni a občas promícháme. Na druhé lžíci rozehřátého sádla smažíme opepřená játra zbavená blanek a žilek po obou stranách, pak je podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Měkká játra po vychladnutí nastrouháme. Vložíme do uvařené omáčky, promícháme a dochutíme.
Podáváme s rýží.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 5,864x

Komentáře receptu Játrová omáčka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!