Marlenka

Suroviny

100 g másla
2 lžíce medu
250 g moučkového cukru
1 lžička octa
1 lžíce jedlé sody
2 vejce
700 g hladké mouky

KRÉM:
1 plechovka salka
1 máslo

DROBENKA:
50 mletých ořechů
2 lžíce kakaa
nastrouhané odkrojky z upečeného těsta

recept nemá fotografii

Postup

Smícháme med, máslo a cukr. Přidáme ocet promíchaný s jedlou sodou a za stálého míchání přidáme vejce a uvedeme k varu a vaříme, až se na povrchu začne tvořit pěna. V tuto chvíli odstraníme z ohně. Po krátkém odstavení přidáme mouku a dobře promícháme. Těsto přikryjeme a necháme hodinu v teple odležet.

Potom z těsta tvoříme 7 bochánků, každý rozválíme na tenoučký plát a jednotlivě pláty pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem asi 2 – 3 minuty. Pokud bychom pekli déle, těsto by ztvrdlo, v tom případě bychom plát potřeli rumem a nechali odležet do dalšího dne.

Studené upečené pláty odkrojením zarovnáme na stejné díly a promažeme krémem. Ten namažeme i na vrchní plát a posypeme drobenkou, kterou jsme připravili smícháním výše uvedených surovin. Vychladlý dort krájíme na řezy.

Krém: Salko vaříme v neotevřené plechovce 2 hodiny ve vodě, potom necháme vychladnout. Potom uvařené salko smícháme s máslem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 8,623x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.00 (počet: 3) 8.00 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Marlenka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist