Musaka

Suroviny

1 kg brambor
1,5 kg mletého masa
1,5 kg lilku
3 rajčata
1 velká cibule
60 ml oleje
60 ml bílého vína
125g eidamu
sůl, pepř
olej

OMÁČKA:
250 ml mléka
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 vejce
60 g strouhaného sýra
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Lilek nakrájíme na silnější plátky a z obou stran ho posolíme a necháme asi hodinu odpočívat. Maso a nakrájenou cibuli mezitím osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme víno a rozmačkaná oloupaná rajčata, osolíme a opepříme a za stálého míchání uvedeme k varu. Na mírném ohni vaříme 40 min pod pokličkou. Po hodině lilek opláchneme, osušíme a na rozpáleném oleji osmažíme.
Zapékací misku vymažeme a na dno rozložíme polovinu lilku, posypeme polovinou strouhaného sýra, přidáme maso, pokryjeme zbytkem lilku a zbytkem sýra.

OMÁČKA: Z másla a mouky uděláme jíšku, kterou zalijeme mlékem a krátce povaříme. Osolíme a přidáme strouhaný sýr a nakonec za stálého míchání přidáme rozšlehané vejce. Omáčku nalijeme na vrstvy v pekáčku a dáme zapéct do trouby.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,874x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 1.00 (počet: 1) 1.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Musaka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist