Musaka

Suroviny

1 kg brambor
1,5 kg mletého masa
1,5 kg lilku
3 rajčata
1 velká cibule
60 ml oleje
60 ml bílého vína
125g eidamu
sůl, pepř
olej

OMÁČKA:
250 ml mléka
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 vejce
60 g strouhaného sýra
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Lilek nakrájíme na silnější plátky a z obou stran ho posolíme a necháme asi hodinu odpočívat. Maso a nakrájenou cibuli mezitím osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme víno a rozmačkaná oloupaná rajčata, osolíme a opepříme a za stálého míchání uvedeme k varu. Na mírném ohni vaříme 40 min pod pokličkou. Po hodině lilek opláchneme, osušíme a na rozpáleném oleji osmažíme.
Zapékací misku vymažeme a na dno rozložíme polovinu lilku, posypeme polovinou strouhaného sýra, přidáme maso, pokryjeme zbytkem lilku a zbytkem sýra.

OMÁČKA: Z másla a mouky uděláme jíšku, kterou zalijeme mlékem a krátce povaříme. Osolíme a přidáme strouhaný sýr a nakonec za stálého míchání přidáme rozšlehané vejce. Omáčku nalijeme na vrstvy v pekáčku a dáme zapéct do trouby.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 019x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 1,00 (počet: 1) 1,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Musaka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist