Srnčí hřbet s ovocnou omáčkou
Suroviny
600 g srnčího hřbetu (jelení, kančí)
3 lžíce oleje
1 lžíce koření na zvěřinu
olej
sůl
OMÁČKA:
50 g sterilovaných brusinek
50 g meruňkové zavařeniny
1 lžíce červeného vína
1 lžíce pomerančové šťávy
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžička strouhané citrónové kůry
1 lžička cukru
1 lžička soli
několik kapek worcesteru
špetka mletého bílého pepře

Postup
Hřbet očistíme, svážeme provázkem do válečku, potřeme směsí 3 lžic oleje a koření na zvěřinu a zakryté uložíme na jeden den do lednice. Odložené maso osolíme, necháme ještě hodinu odstát při pokojové teplotě a pak ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji.
Hřbet přendáme na plech, dopečeme při 100 °C 30 minut a necháme do druhého dne ležet.
Před podáváním studené maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme s ovocnou omáčkou a pečivem.
OMÁČKA: Brusinky se zavařeninou prolisujeme přes síto, přidáme ostatní přísady, promícháme a necháme vychladnout.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,299x

Komentáře receptu Srnčí hřbet s ovocnou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!