Srnčí hřbet s ovocnou omáčkou

Suroviny

600 g srnčího hřbetu (jelení, kančí)
3 lžíce oleje
1 lžíce koření na zvěřinu
olej
sůl

OMÁČKA:
50 g sterilovaných brusinek
50 g meruňkové zavařeniny
1 lžíce červeného vína
1 lžíce pomerančové šťávy
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžička strouhané citrónové kůry
1 lžička cukru
1 lžička soli
několik kapek worcesteru
špetka mletého bílého pepře

recept nemá fotografii

Postup

Hřbet očistíme, svážeme provázkem do válečku, potřeme směsí 3 lžic oleje a koření na zvěřinu a zakryté uložíme na jeden den do lednice. Odložené maso osolíme, necháme ještě hodinu odstát při pokojové teplotě a pak ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji.

Hřbet přendáme na plech, dopečeme při 100 °C 30 minut a necháme do druhého dne ležet.

Před podáváním studené maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme s ovocnou omáčkou a pečivem.

OMÁČKA: Brusinky se zavařeninou prolisujeme přes síto, přidáme ostatní přísady, promícháme a necháme vychladnout.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,213x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Srnčí hřbet s ovocnou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist