Pečený bůček s blumami
Suroviny
600 g vepřového bůčku
500 g blum
2 dl černého piva
1 dl rumu
3 lžíce blumové nebo rybízové marmelády
6 stroužků česneku
instantní jíška
cukr
citrónová šťáva
mletý pepř
sůl

Postup
Bůček nakrájíme na kostky, osolíme je, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, zalijeme rumem, přiklopíme a uložíme do druhého dne v lednici. Potom kostky rozložíme do pekáče, přelijeme pivem, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme za občasného promíchání hodinu.
Maso odklopíme, přidáme k němu vypeckované blumy a společně dopečeme doměkka a dozlatova. Vypečenou šťávu slijeme do kastrůlku, vmícháme marmeládu a krátce povaříme. Pokud chceme omáčku hustší, vmícháme do ní ještě trochu jíšky a nakonec dosolíme, případně přidáme cukr a citrónovou šťávu.
Maso s blumami dáme na talíře, přelijeme teplou omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,903x

Komentáře receptu Pečený bůček s blumami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!