Pečený bůček s blumami

Suroviny

600 g vepřového bůčku
500 g blum
2 dl černého piva
1 dl rumu
3 lžíce blumové nebo rybízové marmelády
6 stroužků česneku
instantní jíška
cukr
citrónová šťáva
mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Bůček nakrájíme na kostky, osolíme je, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, zalijeme rumem, přiklopíme a uložíme do druhého dne v lednici. Potom kostky rozložíme do pekáče, přelijeme pivem, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme za občasného promíchání hodinu.

Maso odklopíme, přidáme k němu vypeckované blumy a společně dopečeme doměkka a dozlatova. Vypečenou šťávu slijeme do kastrůlku, vmícháme marmeládu a krátce povaříme. Pokud chceme omáčku hustší, vmícháme do ní ještě trochu jíšky a nakonec dosolíme, případně přidáme cukr a citrónovou šťávu.

Maso s blumami dáme na talíře, přelijeme teplou omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,687x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 2.00 (počet: 1) 2.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pečený bůček s blumami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist