Smažené jahody

Suroviny

20 jahod
1 vejce
1,5 dl podmáslí
0,5 dl bílého vína
2 lžíce hladké mouky
1 lžička škrobové moučky
špetka soli
olej na smažení
moučkový cukr na posyp
4 kopečky kokosové zmrzliny

recept nemá fotografii

Postup

Smícháme podmáslí s vínem a žloutkem, zašleháme mouku a škrobovou moučku, vyšleháme hladké těsto a misku postavíme do vody s ledem.

Z bílku a špetky soli ušleháme tuhý sníh a vmícháme do připraveného těsta. Jahody očistíme a čtyři si dáme stranou. Zbylé jahody napíchneme každou zvlášť na špejli, namočíme jí celou do připraveného těsta, vložíme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a usmažíme dozlatova. Usmažené jahody necháme odkapat na savém ubrousku a dáme do tepla.

Zbylé čtyři jahody nakrájíme na plátky, posypeme je moučkovým cukrem a rozdělíme na talířky. Přidáme smažené jahody, pocukrujeme, přidáme zmrzlinu a podáváme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,500x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.50 (počet: 2) 7.50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Smažené jahody


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist