Jelítkový prejt

Suroviny

1/2 l krve (nebo konzerva husí krve)
20 dkg krup
1 větší cibule
10 dkg tučného bůčku
sůl
pepř
česnek
majoránka

recept nemá fotografii

Postup

Přebrané oprané kroupy vaříme v osolené vodě doměkka. Bůček semeleme nebo pokrájíme na malé kostičky, vyškvaříme a přidáme nakrájenou cibuli. Osmažíme, přimícháme kroupy s krví, osolíme, okořeníme a za stálého míchání dusíme.
Promíchanou směs můžeme také zapékat v troubě.

Přílohy: brambory, kyselé zelí, chleba, zelný salát

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 10,409x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.43 (počet: 7) 8.43 7 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jelítkový prejt

anonym: Saturday, December 17, 2011
...mňam...
Karla: Monday, November 22, 2010
Právě se chystám dělat prejt, ve středu jedu pro čerstvou vepřovou krev na játka. Prejt se u nás dělá stejně tak, jak uvádí anoným.
anonym: Tuesday, December 8, 2009
U nás se dělá prejt z ječných krup č. 7, rýže a pohanky. Každá obilnina se vaří samostatně podle potřeby. pak se smíchá, přidá se pepř, sůl, uvařené a rozsekané vepřové maso, osmažená cibulka, majoránka,česnek, nakonec vepřová krev. Vše se smíchá. Směsí se plní střívka nebo se zamrazí v sačcích v mražáku.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist