Jelítkový prejt
Suroviny
1/2 l krve (nebo konzerva husí krve)
20 dkg krup
1 větší cibule
10 dkg tučného bůčku
sůl
pepř
česnek
majoránka
Postup
Přebrané oprané kroupy vaříme v osolené vodě doměkka. Bůček semeleme nebo pokrájíme na malé kostičky, vyškvaříme a přidáme nakrájenou cibuli. Osmažíme, přimícháme kroupy s krví, osolíme, okořeníme a za stálého míchání dusíme.
Promíchanou směs můžeme také zapékat v troubě.
Přílohy: brambory, kyselé zelí, chleba, zelný salát
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 11,523x
Hodnocení receptu:
8.43 (počet: 7)
8.43
7
10
8.43 (počet: 7)
8.43
7
10
Komentáře receptu Jelítkový prejt
| anonym: | Saturday, December 17, 2011 |
| ...mňam... | |
| Karla: | Monday, November 22, 2010 |
| Právě se chystám dělat prejt, ve středu jedu pro čerstvou vepřovou krev na játka. Prejt se u nás dělá stejně tak, jak uvádí anoným. | |
| anonym: | Tuesday, December 8, 2009 |
| U nás se dělá prejt z ječných krup č. 7, rýže a pohanky. Každá obilnina se vaří samostatně podle potřeby. pak se smíchá, přidá se pepř, sůl, uvařené a rozsekané vepřové maso, osmažená cibulka, majoránka,česnek, nakonec vepřová krev. Vše se smíchá. Směsí se plní střívka nebo se zamrazí v sačcích v mražáku. | |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
reklama
Inzerujte zde!
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

