Jelítkový prejt

Suroviny

1/2 l krve (nebo konzerva husí krve)
20 dkg krup
1 větší cibule
10 dkg tučného bůčku
sůl
pepř
česnek
majoránka

recept nemá fotografii

Postup

Přebrané oprané kroupy vaříme v osolené vodě doměkka. Bůček semeleme nebo pokrájíme na malé kostičky, vyškvaříme a přidáme nakrájenou cibuli. Osmažíme, přimícháme kroupy s krví, osolíme, okořeníme a za stálého míchání dusíme.
Promíchanou směs můžeme také zapékat v troubě.

Přílohy: brambory, kyselé zelí, chleba, zelný salát

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 11 126x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,43 (počet: 7) 8,43 7 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jelítkový prejt

anonym: sobota 17. prosince 2011
...mňam...
Karla: pondělí 22. listopadu 2010
Právě se chystám dělat prejt, ve středu jedu pro čerstvou vepřovou krev na játka. Prejt se u nás dělá stejně tak, jak uvádí anoným.
anonym: úterý 8. prosince 2009
U nás se dělá prejt z ječných krup č. 7, rýže a pohanky. Každá obilnina se vaří samostatně podle potřeby. pak se smíchá, přidá se pepř, sůl, uvařené a rozsekané vepřové maso, osmažená cibulka, majoránka,česnek, nakonec vepřová krev. Vše se smíchá. Směsí se plní střívka nebo se zamrazí v sačcích v mražáku.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist