Plzeňský vepřový steak
Suroviny
400 g vepřové kýty
1 cibule
40 g slaniny
70 g drůbežích jater
1 - 2 lžíce hladké mouky
2 lžíce másla
2 lžíce kečupu
300 ml světlého 12° piva
sůl
olej
steakové koření

Postup
Vepřové maso naklepeme, osolíme, posypeme kořenící směsí a zprudka opečeme z obou stran na oleji. Pak podlijeme pivem a dusíme doměkka. Do vypečené šťávy přidáme pokrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu a nakrájená drůbeží játra. Chvíli podusíme, potom přidáme máslo a zaprášíme moukou. Nakonec dochutíme kečupem, podle potřeby dolijeme horkou vodou a krátce povaříme.
Podáváme s vařenými bramborami nebo s hranolkami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 6,068x

Komentáře receptu Plzeňský vepřový steak
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!