Lívance z kysaného mléka
Suroviny
250 g hladké mouky
5 dl kysaného mléka
2 vejce
1 lžíce cukru krupice
olej na smažení
sůl
NA OZDOBU:
borůvky
borůvková zavařenina
1 lučina nebo žervé bez příchuti
1 lžíce mléka
Postup
Žloutky rozšleháme v kysaném mléce, přidáme špetku soli, krupicový cukr a hladkou mouku a vše rozmícháme, až vznikne hladké řidší těsto. Z vychlazených bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do těsta. Lívanečník vymažeme olejem, nalijeme trochu těsta a upčeme z obou stran. V misce rozšleháme žervé nebo lučinu s mlékem na hladký krém. Upečené lívance potřeme z jedné strany vrstvou zavařeniny, ozdobíme je rozšlehaným žervé nebo lučinou a borůvkami a ihned podáváme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,997x
Komentáře receptu Lívance z kysaného mléka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!