Lívance z kysaného mléka

Suroviny

250 g hladké mouky
5 dl kysaného mléka
2 vejce
1 lžíce cukru krupice
olej na smažení
sůl

NA OZDOBU:
borůvky
borůvková zavařenina
1 lučina nebo žervé bez příchuti
1 lžíce mléka

recept nemá fotografii

Postup

Žloutky rozšleháme v kysaném mléce, přidáme špetku soli, krupicový cukr a hladkou mouku a vše rozmícháme, až vznikne hladké řidší těsto. Z vychlazených bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do těsta. Lívanečník vymažeme olejem, nalijeme trochu těsta a upčeme z obou stran. V misce rozšleháme žervé nebo lučinu s mlékem na hladký krém. Upečené lívance potřeme z jedné strany vrstvou zavařeniny, ozdobíme je rozšlehaným žervé nebo lučinou a borůvkami a ihned podáváme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,997x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 2) 10.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Lívance z kysaného mléka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist