Vepřové klobásky s třešněmi

Suroviny

900 g třešní
800 g syrových vepřových klobásek
2,5 dl červeného vína
1 menší cibule
0,5 dl olivového oleje
2 lžíce medu
1 lžíce celozrnné hořčice
cukr dle chuti
1 lžička drceného pepře
špetka mletého zázvoru
špetka mletého hřebíčku
špetka soli
olej na pečení

recept nemá fotografii

Postup

Třešně vypeckujeme a necháme v misce. Drobně nakrájenou cibuli necháme v kastrolu na oleji zesklovatět. Vmícháme víno s medem a svaříme asi na třetinu původního množství. Pak přidáme třešně, hořčici, pepř, zázvo, hřebíček a sůl, směs osladíme, promícháme a dál dusíme pod pokličkou do zhoustnutí.

Mezitím klobásky stočíme do kruhu, spíchneme špejlí a opečeme je z obou stran na oleji. Přendáme je na plech a vložíme ještě asi na 15 min do trouby vyhřáté na 130 °C.

Dušené třešně rozdělíme na talíře, přidáme opečené klobásky.

Podávat se můžou s dušenou čočkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 877x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové klobásky s třešněmi


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist