Vepřové klobásky s třešněmi

Suroviny

900 g třešní
800 g syrových vepřových klobásek
2,5 dl červeného vína
1 menší cibule
0,5 dl olivového oleje
2 lžíce medu
1 lžíce celozrnné hořčice
cukr dle chuti
1 lžička drceného pepře
špetka mletého zázvoru
špetka mletého hřebíčku
špetka soli
olej na pečení

recept nemá fotografii

Postup

Třešně vypeckujeme a necháme v misce. Drobně nakrájenou cibuli necháme v kastrolu na oleji zesklovatět. Vmícháme víno s medem a svaříme asi na třetinu původního množství. Pak přidáme třešně, hořčici, pepř, zázvo, hřebíček a sůl, směs osladíme, promícháme a dál dusíme pod pokličkou do zhoustnutí.

Mezitím klobásky stočíme do kruhu, spíchneme špejlí a opečeme je z obou stran na oleji. Přendáme je na plech a vložíme ještě asi na 15 min do trouby vyhřáté na 130 °C.

Dušené třešně rozdělíme na talíře, přidáme opečené klobásky.

Podávat se můžou s dušenou čočkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,740x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové klobásky s třešněmi


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist