Dušená kančí kýta
Suroviny
4 plátky kančí kýty
150 g slaniny
150 g sterilovaných brusinek
7 dl červeného vína
1 větší cibule
70 g čerstvých brusinek
1 lžíce hořčice
olej
1 kostka masoxu
2-3 bobkové listy
několik kuliček nového koření
několik kuliček celého pepře
cukr
mletý pepř
sůl
Postup
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z jedné strany hořčicí smíchanou se lžící sterilovaných brusinek. Stočíme do ruličky a spíchneme párátkem. Drobně nakrájenou slaninu rozškvaříme v kastrolu na troše oleje. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a za stálého míchání jí opečeme dorůžova. Pak přidáme divoké koření, zalijeme vínem, přidáme masox a přivedeme k varu.
Vložíme maso a pod pokličkou dusíme doměkka. Maso vyjmeme a dáme do tepla. Do kastrolu přidáme zbylé sterilované brusinky, omáčku dochutíme cukrem, solí a pepřem a vaříme do zhoustnutí. Na závěr vyjmeme koření a omáčku rozmixujeme.
Maso nakrájíme na plátky, přelijeme na talířích omáčkou, ozdobíme čerstvými brusinkami a podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 7,528x
Komentáře receptu Dušená kančí kýta
anonym: | Monday, June 28, 2010 |
Rudolfe, nauč se češtinu! | |
RUDOLF: | Saturday, October 3, 2009 |
MNĚL BYCH PŘIPOMÍNKU -MASO BYSE MNĚLO PŘI CIBULCE ,KDYŽ JE JIŽ OSMAHLÁ ,V ZÁKLADU MÍRNĚ OPRÁŠENÉ V HL. MOUCE ZPRUDKA ORESTOVAT VYJMOUT - MASO SE MUSÍ ZATÁHNOUT,ATEPRVE POKRAČOVAT NADÁLE DLE RECEPTU. |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!