Bramborová paštika

Suroviny

200 g uvařených a oloupaných brambor
100 g kuřecích jater
4 plátky anglické slaniny
2 lžíce smetany
1 bílek
1 lžička olivového oleje
1/3 lžičky mletého pepře
strouhaná citronová kůra
sůl

OMÁČKA:
150 g nakládaných brusinek
0,5 dl červeného vína
med

recept nemá fotografii

Postup

Játra očistíme, vložíme do mixéru, přidáme pepř, citronovou kůru, smetanu a bílek, osolíme a rozmixujeme. Všechny suroviny musí být před mixováním studené. Přidáme brambory a vyšleháme dohlídka. Čtyři vhodné formičky vytřeme olejem a každou vyložíme plátkem slaniny. Dáme do nich připravenou hmotu, dáme je do pekáčku s vodou tak, aby dosahovala voda asi do 2/3 výšky formiček a vše dáme na 20 minut do trouby vyhřáté na 150 °C. Mezitím smícháme brusinky s vínem, podle chuti přidáme med a krátce podusíme.

Hotovou paštiku vyklopíme z formiček a podáváme s brusinkovou omáčkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,030x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bramborová paštika


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist