Vanilkový krém

Suroviny

125 g smetany ke šlehání
2 vejce
2,5 dl mléka
3 vanilkové cukry
4 plátky želatiny
1 vanilkový lusk
tuk na vymazání

OMÁČKA:
350 g nakrájených blum
2 sáčky vanilkového cukru
30 g krupicového cukru
1 lžíce škrobové moučky
pár kapek citronové šťávy

recept nemá fotografii

Postup

Želatinu necháme nabobtnat v trošce vody. Cukr utřeme do pěny se žloutky, mléko svaříme se zrníčky z vanilkového lusku. Po částech ho vmícháme do žloutkové pěny a mícháme na mírném ohni do zhoustnutí. Nevaříme! Krém přecedíme, v ještě horkém krému rozpustíme želatinu a za občasného míchání necháme prochladnout. Pak vmícháme našlehanou smetanu a sníh ušlehaný z bílků. Krém naplníme do vymazaných formiček a necháme v lednici ztuhnout.

Blumy krátce povaříme s oběma cukry a troškou vody. Zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody, dochutíme citronovou šťávou a necháme vychladnout. Krém vyklopíme z formiček a podáváme s omáčkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,956x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.00 (počet: 1) 7.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vanilkový krém


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist