Žabí stehýnka po provensálsku

Suroviny

60 dkg žabích stehýnek
3 dl suchého bílého vína
8 stroužků česneku
20 dkg rajčat
10 dkg salátu ruccola
10 dkg listů špenátu
1 dl olivového oleje
2 svazky petržele
15 dkg malých žampiónů
5 dkg třešňových rajčátek
5 dkg obilných klíčků
tymián

recept nemá fotografii

Postup

Stehýnka osolíme, opepříme a jednu nohu nařízneme v délce 1,5 centimetru. Tím vznikne otvor, kterým druhou žabí nožku protáhneme. Stehýnka pomoučíme a po obou stranách rychle opečeme na olivovém oleji.
Ke skoro opečeným stehýnkům přidáme houby nakrájené na kousky, přidáme trošku tymiánu, utřený česnek, petrželku a nakonec zalijeme bílým vínem. Chvilku povaříme a přidáme na kostičky nakrájená rajčátka. Osolíme a ještě chvilku vaříme.
Na pánvi rozpálíme olivový olej a až se z něho začne kouřit, podusíme na něm chvíli ruccolu a špenátové listy. Osolíme a přendáme na talíř tak, aby zelenina vytvořila uprostřed talíře kopeček, na který dáme žabí stehýnka a zalijeme houbovou omáčkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,297x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Žabí stehýnka po provensálsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist