Žabí stehýnka po provensálsku
Suroviny
60 dkg žabích stehýnek
3 dl suchého bílého vína
8 stroužků česneku
20 dkg rajčat
10 dkg salátu ruccola
10 dkg listů špenátu
1 dl olivového oleje
2 svazky petržele
15 dkg malých žampiónů
5 dkg třešňových rajčátek
5 dkg obilných klíčků
tymián
Postup
Stehýnka osolíme, opepříme a jednu nohu nařízneme v délce 1,5 centimetru. Tím vznikne otvor, kterým druhou žabí nožku protáhneme. Stehýnka pomoučíme a po obou stranách rychle opečeme na olivovém oleji.
Ke skoro opečeným stehýnkům přidáme houby nakrájené na kousky, přidáme trošku tymiánu, utřený česnek, petrželku a nakonec zalijeme bílým vínem. Chvilku povaříme a přidáme na kostičky nakrájená rajčátka. Osolíme a ještě chvilku vaříme.
Na pánvi rozpálíme olivový olej a až se z něho začne kouřit, podusíme na něm chvíli ruccolu a špenátové listy. Osolíme a přendáme na talíř tak, aby zelenina vytvořila uprostřed talíře kopeček, na který dáme žabí stehýnka a zalijeme houbovou omáčkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,538x
Komentáře receptu Žabí stehýnka po provensálsku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!