Pečená vepřová panenka

Suroviny

1 vepřová panenka
300 g blum
3 dl sladkého červeného vína
2 lžíce rybízové marmelády
olej
1 kostka drůbežího vývaru
1 lžička škrobové moučky
1 lžička mletého zázvoru
čerstvě mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Vepřovou panenku opláchneme, osušíme, srolujeme a ovážeme provázkem. Dvě lžíce oleje smícháme se zázvorem a lžičkou mletého pepře, tímto panenku potřeme a necháme odležet v lednici minimálně 2 hodiny. Nejlepší je nechat odležet do druhého dne! Odležené maso osolíme a zprudka opečeme ze všech stran na oleji. Pak maso dáme do pekáčku, dáme do vyhřáté trouby na 120 °C a troubu vypneme.

Do pánve s výpekem z masa vmícháme marmeládu, víno, kostku vývaru rozmíchanou v 1 dl vody a vypeckované nakrájené blumy. Povaříme tak dlouho, dokud blumy nezměknou, trvá to cca 10 minut. Omáčku zahustíme škrobem rozmíchaný v trošce vody, osolíme a opepříme a chviličku povaříme. Z masa sundáme provázek, nakrájíme ho a spolu s omáčkou nandáme na talíře a podáváme s opečenými bramborami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 9,098x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 4.33 (počet: 3) 4.33 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pečená vepřová panenka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist