Pečená vepřová panenka
Suroviny
1 vepřová panenka
300 g blum
3 dl sladkého červeného vína
2 lžíce rybízové marmelády
olej
1 kostka drůbežího vývaru
1 lžička škrobové moučky
1 lžička mletého zázvoru
čerstvě mletý pepř
sůl
Postup
Vepřovou panenku opláchneme, osušíme, srolujeme a ovážeme provázkem. Dvě lžíce oleje smícháme se zázvorem a lžičkou mletého pepře, tímto panenku potřeme a necháme odležet v lednici minimálně 2 hodiny. Nejlepší je nechat odležet do druhého dne! Odležené maso osolíme a zprudka opečeme ze všech stran na oleji. Pak maso dáme do pekáčku, dáme do vyhřáté trouby na 120 °C a troubu vypneme.
Do pánve s výpekem z masa vmícháme marmeládu, víno, kostku vývaru rozmíchanou v 1 dl vody a vypeckované nakrájené blumy. Povaříme tak dlouho, dokud blumy nezměknou, trvá to cca 10 minut. Omáčku zahustíme škrobem rozmíchaný v trošce vody, osolíme a opepříme a chviličku povaříme. Z masa sundáme provázek, nakrájíme ho a spolu s omáčkou nandáme na talíře a podáváme s opečenými bramborami.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 9,563x
4.33 (počet: 3)
4.33
3
10
Komentáře receptu Pečená vepřová panenka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

