Jogurtový hřbet
Suroviny
450 g bílého jogurtu
200 g polohrubé mouky
160 g moučkového cukru
4 vejce
1 vanilkový cukr
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžičky jedlé sody
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
NA OZDOBENÍ:
200 g jahod
1 kelímek smetany ke šlehání
1 sáček červeného želé v prášku

Postup
Žloutky vyšleháme s oběma druhy cukru do pěny, přidáme jogurt, mouku s práškem do pečiva a jedlou sodou a nakonec zlehka vmícháme ušlehaný tuhý sníh. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet a pečeme při 170 °C 35 minut.
Upečený hřbet vyklopíme a necháme vychladnout. Mezitím rozmixujeme 2/3 jahod, smícháme je s želé rozpuštěným dle návodu na obalu, nalijeme na vychladlý hřbet a po ztuhnutí ozdobíme šlehačkou a zbytkem jahod.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,471x
Komentáře receptu Jogurtový hřbet
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!