Zapečené mleté maso s lilkem
Suroviny
500 g brambor
800 g mletého vepřového masa
3 lilky
1 velká cibule
1 vejce
0,5 l mléka
50 g másla
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
1 bobkový list
nastrouhaný muškátový oříšek
2 lžíce strouhaného sýra (nejlépe parmazánu)
sůl
pepř
Postup
Troubu si předehřejeme na 180 °C. Lilek na povrchu propícháme vidličkou a dáme na nejvyšší výkon do mikrovlnné trouby, necháme ho tam tak dlouho, dokud nezměkne. Je to cca 7 minut. Potom lilek rozkrojíme a necháme ho trochu vychladnout, potom ho nakrájíme na malé kostky.
Cibuli si nakrájíme nadrobno a ve větší míse jí smícháme s masem, vejcem, lžičkou soli a mletým pepřem. Potom přidáme lilek a celé to promícháme. Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka.
Pekáč vymažeme olejem a na dno poklademe plátky brambor. Na ně dáme vrstvu připravené hmoty a dáme na hodinu péct do vyhřáté trouby na 180 °C. Mezitím, co se maso s bramborami bude péct v troubě, připravíme si bešamel: Máslo rozpustíme v kastrůlku, zasypeme moukou a rozmícháme. Až to trošku zezlátne, zalijeme studeným mlékem a promícháme. Přidáme bobkový list a trošku muškátového oříšku. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí, cca 10 – 15 minut. Až zhoustne, odstavíme z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Až bude bešamel hotový, rozetřeme ho jako poslední vrstvu na maso a dáme dopéct na minimálně půl hodiny.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 5,210x
Komentáře receptu Zapečené mleté maso s lilkem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!