Znojemská omáčka
Suroviny
6 hovězích roštěnek
2 cibule
mletý pepř
3 lžíce oleje
1 l vývaru
50 g hladké mouky
máslo
80g sterilovaných okurek
sůl
pepř

Postup
Roštěnou omyjeme, nakrájíme na plátky, které naklepeme, po stranách nařežeme a osolíme a opepříme. V kastrolu z obou stran zprudka osmahneme a pak vyndáme. Na výpeku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova. Zalijeme asi třetinou vývaru, vrátíme do něj maso a za občasného míchání dusíme asi hodinu. Podle potřeby podléváme.
Až bude maso měkké, tak ho vyndáme a šťávu zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili tak, že jsme na rozpuštěném tuku zpěnili trochu hladké mouky a zalili trochou vývaru. Vaříme cca 15 minut.
Okurky nakrájíme na kostičky a přidáme do omáčky a vaříme ještě asi tak 10 minut. Případně dle chuti osolíme, opepříme.
Podáváme s rýží.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 11,597x

Komentáře receptu Znojemská omáčka
anonym: | Thursday, October 29, 2009 |
superoš :-) |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!