Znojemská omáčka

Suroviny

6 hovězích roštěnek
2 cibule
mletý pepř
3 lžíce oleje
1 l vývaru
50 g hladké mouky
máslo
80g sterilovaných okurek
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Roštěnou omyjeme, nakrájíme na plátky, které naklepeme, po stranách nařežeme a osolíme a opepříme. V kastrolu z obou stran zprudka osmahneme a pak vyndáme. Na výpeku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova. Zalijeme asi třetinou vývaru, vrátíme do něj maso a za občasného míchání dusíme asi hodinu. Podle potřeby podléváme.

Až bude maso měkké, tak ho vyndáme a šťávu zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili tak, že jsme na rozpuštěném tuku zpěnili trochu hladké mouky a zalili trochou vývaru. Vaříme cca 15 minut.

Okurky nakrájíme na kostičky a přidáme do omáčky a vaříme ještě asi tak 10 minut. Případně dle chuti osolíme, opepříme.

Podáváme s rýží.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 11,452x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.40 (počet: 10) 7.40 10 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Znojemská omáčka

anonym: Thursday, October 29, 2009
superoš :-)

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist