Ledvinky se špenátem

Suroviny

600 g ledvinek
250 g malých cibulek
60 g rostlinného tuku
100 ml bílého vína
200 ml smetany ke šlehání
1 kg čerstvého špenátu
lžička pikantní hořčice
lžička klasické hořčice
sůl
mletý Bílý pepř
2 stroužky česneku
strouhaný muškátový oříšek
pažitka

recept nemá fotografii

Postup

Ledvinky očistíme a na chvíli je namočíme do vody (vyplaví se z nich škodlivé a páchnoucí látky). Potom je nakrájíme na proužky a na polovině rozehřátého tuku je osmažíme dozlatova. Ledvinky dáme stranou. Do výpeku dáme oloupané a na čtvrtky nakrájené cibulky, které krátce podusíme. Zalijeme vínem a smetanou a asi 10 min povaříme. Osolíme, ochutíme mletým pepřem a hořčicí. Ledvinky vrátíme zpátky a necháme je prohřát.

Čerstvý špenát řádně propereme. Česnek prolisujeme, zesklovatíme je na zbylém tuku a přidáme osušené špenátové listy a dusíme doměkka. Nakonec osolíme, přidáme muškátový oříšek.

Na talíři ozdobíme sekanou pažitkou a podáváme s rýží.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,856x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ledvinky se špenátem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist