Mořská štika na rajčatech

Suroviny

600 g filé z mořské štiky
425 ml sterilovaných žampionů
5 lžic oleje
200 g dlouhozrnné rýže
800 ml zeleninového vývaru
4 lžíce hladké mouky
plechovku (800 ml) rajčat
svazek zelené petrželky
4 sladkokyselé okurky
citronová šťáva
bílý mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

V kastrolu na dvou lžících oleje podusíme žampiony, které jsme nakrájeli na čtvrtky. Přisypeme vypranou rýži. Za občasného promíchání jí osmahneme a potom zalijeme vývarem. Pod poklicí vaříme na mírném plameni asi 20 minut.

Filé opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Potom obalíme v mouce a smažíme asi 6 minut na oleji. Rybu vyjmeme a přendáme na teplé místo.

Oloupaná rajčata necháme okapat, přidáme je do vypečené šťávy a povaříme. Opranou petrželku nasekáme najemno, okurky nakrájíme na tenké plátky a společně s petrželkou dáme do omáčky. Dle chuti osolíme, opepříme.

Rybu dáváme na předehřáté talíře s rýží, přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkami zelené petrželky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,801x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Mořská štika na rajčatech


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist