Bůčkové rolády s kysaným zelím
Suroviny
850 g kysaného zelí
4 plátky bůčku (200 g)
2 cibule
1 lžíce přepuštěného másla
4 kuličky jalovce
2 bobkové listy
půl lžičky cukru
sůl
špetka bílého pepře
svazek petrželky
2 lžíce oleje
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce másla
200 ml bílého vína

Postup
Cibuli nakrájíme na kostičky. Přepuštěné máslo rozehřejeme v hrnci a zesklovatíme na něm cibuli. Přidáme kysané zelí, jalovec, bobkový list, sůl a cukr, opepříme a 20 minut dusíme. Omyjeme petrželku (pár snítek si dáme stranou na ozdobení), jemně jí pokrájíme a přidáme do směsi. Nakrojíme plátky masa a rozklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek dáme lžíci zelí, stočíme a spíchneme párátkem. Opečeme v pánvi na rozpáleném oleji. Podlijeme vínem, přikryjeme a podusíme 1,5 hodiny. Dle potřeby podléváme.
Rolády vyjmeme, prohněteme mouku s tukem a přidáme do šťávy. Necháme krátce vyvařit, osolíme, opepříme. Upravíme na zbývajícím zelí a přelijeme šťávou. Ozdobíme petrželkou a podáváme s nudlemi.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,718x
Komentáře receptu Bůčkové rolády s kysaným zelím
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!