Bůčkové rolády s kysaným zelím

Suroviny

850 g kysaného zelí
4 plátky bůčku (200 g)
2 cibule
1 lžíce přepuštěného másla
4 kuličky jalovce
2 bobkové listy
půl lžičky cukru
sůl
špetka bílého pepře
svazek petrželky
2 lžíce oleje
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce másla
200 ml bílého vína

recept nemá fotografii

Postup

Cibuli nakrájíme na kostičky. Přepuštěné máslo rozehřejeme v hrnci a zesklovatíme na něm cibuli. Přidáme kysané zelí, jalovec, bobkový list, sůl a cukr, opepříme a 20 minut dusíme. Omyjeme petrželku (pár snítek si dáme stranou na ozdobení), jemně jí pokrájíme a přidáme do směsi. Nakrojíme plátky masa a rozklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek dáme lžíci zelí, stočíme a spíchneme párátkem. Opečeme v pánvi na rozpáleném oleji. Podlijeme vínem, přikryjeme a podusíme 1,5 hodiny. Dle potřeby podléváme.

Rolády vyjmeme, prohněteme mouku s tukem a přidáme do šťávy. Necháme krátce vyvařit, osolíme, opepříme. Upravíme na zbývajícím zelí a přelijeme šťávou. Ozdobíme petrželkou a podáváme s nudlemi.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,424x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bůčkové rolády s kysaným zelím


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist