Jitrnice

Suroviny

1,2 kg vařeného vepřového masa (boky,hlava, lalok)
200 g syrových jater
200 ml vývaru z masa
400 g žemle
250 ml vody
30 g mletého česneku se solí
majoránka
pepř
sůl
tenká vepřová střeva

recept nemá fotografii

Postup

Žemle namočíme do vody, vyždímáme je a řádně smícháme s mletými játry, promícháme s masem, které jsme nasekali na hrubší kostičky (tvrdší maso s kůží umeleme na strojku), přidáme nasekaný česnek se solí, pepř, sůl, majoránku, horký vývar z masa a důkladně promícháme.

Hotový prejt plníme do střívek, zašpejlujeme a vaříme 15 minut ve vývaru. Jitrnice by měly vyplavat na hladinu a špejle by měly jít snadno pootočit. Uvařené jitrnice ochladíme studenou vodou a necháme ztuhnout v lednici.
Jitrnice můžeme opékat na sádle nebo ohřívat ve vodě, ve vývaru..

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 9,619x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5.75 (počet: 4) 5.75 4 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jitrnice


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist