Jitrnice

Suroviny

1,2 kg vařeného vepřového masa (boky,hlava, lalok)
200 g syrových jater
200 ml vývaru z masa
400 g žemle
250 ml vody
30 g mletého česneku se solí
majoránka
pepř
sůl
tenká vepřová střeva

recept nemá fotografii

Postup

Žemle namočíme do vody, vyždímáme je a řádně smícháme s mletými játry, promícháme s masem, které jsme nasekali na hrubší kostičky (tvrdší maso s kůží umeleme na strojku), přidáme nasekaný česnek se solí, pepř, sůl, majoránku, horký vývar z masa a důkladně promícháme.

Hotový prejt plníme do střívek, zašpejlujeme a vaříme 15 minut ve vývaru. Jitrnice by měly vyplavat na hladinu a špejle by měly jít snadno pootočit. Uvařené jitrnice ochladíme studenou vodou a necháme ztuhnout v lednici.
Jitrnice můžeme opékat na sádle nebo ohřívat ve vodě, ve vývaru..

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 9,354x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5.75 (počet: 4) 5.75 4 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jitrnice


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist