Řízky v bramboráku
Suroviny
4 řízky (kuřecí, vepřové)
600 g brambor
stroužky česneku
špetka kmínu
sůl
majoránka
2 vejce
3 lžíce hladké mouky
olej
mletý pepř

Postup
Brambory nastrouháme a smícháme s prolisovanými stroužky česneku, kmínem, majoránkou, vajíčky, moukou a osolíme.
Rozehřejeme si olej a dáme na něj slabou vrstvu těsta, na které dáme naklepané, osolené a trošku opepřený plátek masa a na maso dáme další vrstvu těsta tak, aby se po stranách těsto spojilo a řízek se „schoval“. 2 min prudce opékáme a potom stáhneme oheň na minimum a opékáme dalších 10 minut. Obrátíme a druhou stranu opékáme také 10 minut. Bramborák by měl být upečený dozlatova.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4,712x

Komentáře receptu Řízky v bramboráku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!