Mražená malinová pěna

Suroviny

300 g čerstvých malin
80 g hořké čokolády
60 g cukru
1,2 dl bílého jogurtu
1,1 dl smetany ke šlehání
0,4 dl vodky
5 g želatiny v plátcích
olivový olej

recept nemá fotografii

Postup

Želatinu rozpustíme podle návodu na obalu, 250 g malin rozmixujeme, propasírujeme přes síto a lehce zahřejeme s cukrem a vmícháme jogurt, vodku a želatinu. Šlehačku nalijeme do bombičkové láhve na přípravu šlehačky, přidáme malinové pyré, láhev uzavřeme, protřepeme, zašroubujeme do ní bombičku s plynem a dáme do lednice.

Vhodnou formu vymažeme olejem a vyložíme mikrotenovou fólií. Vychlazenou láhev s pěnou protřepeme, pěnu nastříkáme do formy, zakryjeme fólií a necháme zmrazit. Čokoládu rozpustíme, rozetřeme jí v tenké vrstvě na alobal, necháme ztuhnout v lednici a pak nakrájíme i s alobalem na čtverce, které necháme chvíli v mrazáku ztuhnout. Poté z nich stáhneme alobal a uložíme v lednici.

Zmrzlou pěnu nakrájíme na plátky silné 3 cm, střídavě s plátky čokolády je dáme na talířky, ozdobíme zbylými malinami a podáváme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,883x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Mražená malinová pěna


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist