Česneková jehněčí žebra

Suroviny

jehněčí žebra
brambory
česnek
olej
sůl
pepř
kari
černé olivy
3 rajčata
malé cibulky
plnotučná hořčice

ukázka receptu Jehněčí žebra
Posunovut vlevo
ukázka receptu Jehněčí žebra
Posunout vpravo

Postup

Olej smícháme s prolisovaným česnekem, přidáme sůl a pepř. Promícháme a potřeme tím žebra. Necháme odležet nejlépe přes noc. Když jsou žebra uleželá, dáme je na pekáč a potřeme kari smíchaným se 3 lžícemi hořčice, přidáme trošku másla, přikryjeme a dáme do trouby péct na 150 °C po dobu 2 hodin. Posledních 20 minut pečeme bez pokličky.

Mezitím si uvaříme brambory ve vroucí vodě se solí, do které přidáme i trošku kari. Na pánvi si rozpálíme olej, přidáme nakrájená rajčata s cibulkami a na kolečka nakrájené olivy. Přidáme trošku výpeku ze žeber a restujeme do změknutí. Dochutíme petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 11,126x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.80 (počet: 5) 7.80 5 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Česneková jehněčí žebra

anonym: Saturday, October 16, 2010
doporučil bych místo oleje máslo!

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist