Preclíky

Suroviny

500 g polohrubé mouky
120 g tuku
1 vejce
25 g droždí
100 ml mléka
špetka cukru
sůl
tuk na vymazání
vejce na potření
mák na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Ohřejeme si kousek mlék a rozdrobíme do něj droždí, přidáme špetku cukru, jednu lžíci mouky a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku, osolíme a přidáme vejce rozšlehané se zbytkem mléka. Přidáme vzešlý kvásek a vlažný rozehřátý tuk. Vypracujeme těsto a necháme ho na teplém místě kynout.

Potom z těsta odkrajujeme kousky, tvarujeme z nich válečky a stočíme je do tvaru kroužků – preclíků. Potřeme po jedné straně rozšlehaným vejcem, obalíme v máku smíchaným se solí a dáme na tukem vymazaný plech. Necháme ještě chvilku kynout a ve vyhřáté troubě dozlatova upečeme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,023x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Preclíky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist