Jelení hřbet v zeleném koření

Suroviny

80 dkg jeleního hřbetu
150 g hříbků
150 g kaštanů
4 žemle
4 vajíčka
1 svazek tymiánu
1 svazk rozmarýnu
300 ml mléka
100 ml dijonské hořčice
200 ml kaštanového medu
1 svazek petržele
olivový olej

recept nemá fotografii

Postup

Maso odblaníme, osolíme a opepříme a v rozehřáté troubě na 75 °C ho pečeme, což bude trvat cca 100 – 150 minut (dle tloušťky masa). Až bude maso skoro upečené, potřeme ho směsí z tymiánu, rozmarýnu a petržele a potom necháme dále péci.
Houby nakrájíme na dílky a spolu s omytými kaštany je orestujeme.

Žemle oloupeme, pak je namočíme v mléce a vyždímáme. Přidáme žloutky, kaštany a houby. Osolíme, opepříme a trošku rozředíme ušlehaným sněhem z bílků. Dáme do vymazané a strouhankou vysypané formy na pečení a upečeme v troubě při teplotě 160-180 °C.

Smícháme hořčici, med a olej. Tímto sosem uděláme na talíř mřížku nebo jiný vzor a na ní dáme dva řízky jeleního hřbetu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,323x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jelení hřbet v zeleném koření


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Jedlé papíry

Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.

Domácí sekaná

Nejlepší recepty na domácí sekanou na Receptnajidlo.cz

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist