Jelení hřbet v zeleném koření

Suroviny

80 dkg jeleního hřbetu
150 g hříbků
150 g kaštanů
4 žemle
4 vajíčka
1 svazek tymiánu
1 svazk rozmarýnu
300 ml mléka
100 ml dijonské hořčice
200 ml kaštanového medu
1 svazek petržele
olivový olej

recept nemá fotografii

Postup

Maso odblaníme, osolíme a opepříme a v rozehřáté troubě na 75 °C ho pečeme, což bude trvat cca 100 – 150 minut (dle tloušťky masa). Až bude maso skoro upečené, potřeme ho směsí z tymiánu, rozmarýnu a petržele a potom necháme dále péci.
Houby nakrájíme na dílky a spolu s omytými kaštany je orestujeme.

Žemle oloupeme, pak je namočíme v mléce a vyždímáme. Přidáme žloutky, kaštany a houby. Osolíme, opepříme a trošku rozředíme ušlehaným sněhem z bílků. Dáme do vymazané a strouhankou vysypané formy na pečení a upečeme v troubě při teplotě 160-180 °C.

Smícháme hořčici, med a olej. Tímto sosem uděláme na talíř mřížku nebo jiný vzor a na ní dáme dva řízky jeleního hřbetu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,675x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jelení hřbet v zeleném koření


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist