Štrasburský pekáč
Suroviny
300 g vepřové plece
2 stroužky česneku
mletý pepř
400 g cibule
800 g brambor
2 lžíce oleje
2 dl bílého vína
sůl
bazalka
tymián
strouhanka na vysypání pekáče

Postup
Maso nakrájíme na menší kousky, opečeme ho na oleji, přidáme špetku bazalky a tymiánu, utřený česnek se solí a špetku mletého pepře. Podlijeme bílým vínem a dusíme do poloměkka. Během dušení občas promícháme, dle potřeby dolijeme vodu.
Oloupeme brambory a cibuli a obojí nakrájíme na silnější plátky. Pekáč vymastíme zbytkem oleje a vysypeme strouhankou. Na dno pekáče naskládáme brambory s cibulí, půlku dušeného masa, zarovnáme cibulí a bramborami. Přikryjeme pokličkou a dáme do rozehřáté trouby a pečeme přibližně 40 minut, dokud nejsou brambory měkké.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,716x
Komentáře receptu Štrasburský pekáč
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!