Štrasburský pekáč

Suroviny

300 g vepřové plece
2 stroužky česneku
mletý pepř
400 g cibule
800 g brambor
2 lžíce oleje
2 dl bílého vína
sůl
bazalka
tymián
strouhanka na vysypání pekáče

recept nemá fotografii

Postup

Maso nakrájíme na menší kousky, opečeme ho na oleji, přidáme špetku bazalky a tymiánu, utřený česnek se solí a špetku mletého pepře. Podlijeme bílým vínem a dusíme do poloměkka. Během dušení občas promícháme, dle potřeby dolijeme vodu.

Oloupeme brambory a cibuli a obojí nakrájíme na silnější plátky. Pekáč vymastíme zbytkem oleje a vysypeme strouhankou. Na dno pekáče naskládáme brambory s cibulí, půlku dušeného masa, zarovnáme cibulí a bramborami. Přikryjeme pokličkou a dáme do rozehřáté trouby a pečeme přibližně 40 minut, dokud nejsou brambory měkké.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,060x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Štrasburský pekáč


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Jedlé papíry

Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.

Domácí sekaná

Nejlepší recepty na domácí sekanou na Receptnajidlo.cz

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist