Štrasburský pekáč

Suroviny

300 g vepřové plece
2 stroužky česneku
mletý pepř
400 g cibule
800 g brambor
2 lžíce oleje
2 dl bílého vína
sůl
bazalka
tymián
strouhanka na vysypání pekáče

recept nemá fotografii

Postup

Maso nakrájíme na menší kousky, opečeme ho na oleji, přidáme špetku bazalky a tymiánu, utřený česnek se solí a špetku mletého pepře. Podlijeme bílým vínem a dusíme do poloměkka. Během dušení občas promícháme, dle potřeby dolijeme vodu.

Oloupeme brambory a cibuli a obojí nakrájíme na silnější plátky. Pekáč vymastíme zbytkem oleje a vysypeme strouhankou. Na dno pekáče naskládáme brambory s cibulí, půlku dušeného masa, zarovnáme cibulí a bramborami. Přikryjeme pokličkou a dáme do rozehřáté trouby a pečeme přibližně 40 minut, dokud nejsou brambory měkké.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,359x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Štrasburský pekáč


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist