Uzený jazyk

Suroviny

uzený hovězí jazyk (600 g)
hnědá základní omáčka Maggi
0,6 l vody
3 lžíce švestkových povidel
2 lžíce oleje
25 g sušených vypeckovaných švestek
2 lžíce cukru
citron – chemicky neošetřený
mletá skořice

recept nemá fotografii

Postup

Jazyk dáme do vařící vody a zvolna uvaříme doměkka. Uvařený jazyk zchladíme studenou vodou, oloupeme a uložíme do tepla. Vývar z jazyka doplníme vodou na 0,6 litru, přivedeme k varu, přidáme povidla a dobře promícháme. Sundáme z ohně a za stálého míchání metličkou přidáme hnědou základní omáčku Maggi. Vrátíme zpátky na teplo a krátce povaříme – 30 vteřin. Dochutíme cukrem, omytou citronovou kůrou a mletou skořicí.

Sušené švestky pokrájíme na tenké nudličky, dáme do omáčky a necháme povařit.

Nakrájený jazyk přelijeme omáčkou a podáváme se smaženými bramborovými kroketami nebo rýží.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6,667x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6.67 (počet: 3) 6.67 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Uzený jazyk


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist