Zajíc (králík) načerno

Suroviny

1 zaječí předek, srdce a játra
80 g kořenové zeleniny
40 g perníku na strouhání
40 g másla
1 cibule
20 g brusinek
10 g švestkových povidel
1 lžíce červeného vína
2 kostky cukru
1 lžička hladké mouky
10 kuliček pepře
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
tymián
ocet
citronová kůra a šťáva
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Zaječí předek odblaníme a rozsekáme na porce. Cibuli nakrájíme nadrobno a na másle jí necháme zesklovatět. Přidáme nastrouhanou zeleninu a lehce opečeme. Přidáme odblaněný předek, koření a 2 lžíce vody a dusíme 30 minut. Poté přidáme srdce a játra, nastrouhaný perník, brusinky a povidla a dále dusíme.
Mezitím si v kastrolu rozpustíme kostky cukru na karamel, přidáme víno, kousek citronové kůry a šťávy a celé přidáme k masu a vaříme doměkka.Omáčku dochutíme solí, octem a cukrem, zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a necháme přejít varem. Maso rozdělíme na talíře, přecedíme na něj omáčku a podáváme s houskovým knedlíkem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,174x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.00 (počet: 1) 7.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zajíc (králík) načerno


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist