Zajíc (králík) načerno

Suroviny

1 zaječí předek, srdce a játra
80 g kořenové zeleniny
40 g perníku na strouhání
40 g másla
1 cibule
20 g brusinek
10 g švestkových povidel
1 lžíce červeného vína
2 kostky cukru
1 lžička hladké mouky
10 kuliček pepře
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
tymián
ocet
citronová kůra a šťáva
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Zaječí předek odblaníme a rozsekáme na porce. Cibuli nakrájíme nadrobno a na másle jí necháme zesklovatět. Přidáme nastrouhanou zeleninu a lehce opečeme. Přidáme odblaněný předek, koření a 2 lžíce vody a dusíme 30 minut. Poté přidáme srdce a játra, nastrouhaný perník, brusinky a povidla a dále dusíme.
Mezitím si v kastrolu rozpustíme kostky cukru na karamel, přidáme víno, kousek citronové kůry a šťávy a celé přidáme k masu a vaříme doměkka.Omáčku dochutíme solí, octem a cukrem, zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a necháme přejít varem. Maso rozdělíme na talíře, přecedíme na něj omáčku a podáváme s houskovým knedlíkem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,518x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.00 (počet: 1) 7.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zajíc (králík) načerno


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist