Bramborová buchta
Suroviny
100 g slaniny
1 kg syrových brambor
250 g vařených brambor ve slupce
6 vajec
500 g smetany
sůl
pepř
muškátový oříšek
4 klobásy
Postup
Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme bez přidání tuku. Syrové brambory oloupeme, omyjeme a osušíme a nastrouháme najemno. Vařené brambory oloupeme, rozmačkáme a promícháme s nastrouhanými syrovými bramborami. Přidáme vejce, kostičky slaniny, smetanu a celé promícháme. Těsto osolíme, opepříme a okořeníme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.
Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Podélnou pečící formu vymažeme a naplníme polovinou těsta. Navrch dáme klobásky a zakryjeme zbytkem těsta. Uhladíme a pečeme v troubě přibližně 50 – 60 minut. Po dopečení formu vyndáme a necháme zčásti vychladnout.
Před podáváním buchtu rozkrájíme na plátky a po obou stranách je opečeme na pánvi na sádle do křupava.
Pozn.: Podáváme se šunkou.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 6,767x
10.00 (počet: 2)
10.00
2
10
Komentáře receptu Bramborová buchta
| anonym: | Sunday, July 31, 2011 |
| skvělí mé dceři chutnal | |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

