Bramborová buchta

Suroviny

100 g slaniny
1 kg syrových brambor
250 g vařených brambor ve slupce
6 vajec
500 g smetany
sůl
pepř
muškátový oříšek
4 klobásy

recept nemá fotografii

Postup

Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme bez přidání tuku. Syrové brambory oloupeme, omyjeme a osušíme a nastrouháme najemno. Vařené brambory oloupeme, rozmačkáme a promícháme s nastrouhanými syrovými bramborami. Přidáme vejce, kostičky slaniny, smetanu a celé promícháme. Těsto osolíme, opepříme a okořeníme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.

Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Podélnou pečící formu vymažeme a naplníme polovinou těsta. Navrch dáme klobásky a zakryjeme zbytkem těsta. Uhladíme a pečeme v troubě přibližně 50 – 60 minut. Po dopečení formu vyndáme a necháme zčásti vychladnout.

Před podáváním buchtu rozkrájíme na plátky a po obou stranách je opečeme na pánvi na sádle do křupava.

Pozn.: Podáváme se šunkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5,748x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 2) 10.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bramborová buchta

anonym: Sunday, July 31, 2011
skvělí mé dceři chutnal

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist