Hovězí pečeně na víně

Suroviny

1,5 hovězí pečeně
500 g mrkve
500 ml červeného vína
1 pórek
1 celer
2 cibule
2 lžíce oleje
1 lžíce rajského protlaku
1 l masového vývaru
2 bobkové listy
4 kuličky jalovce
3 hřebíčky
10 kuliček pepře
3 lžíce studeného másla
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Pórek, mrkve a celer očistíme. Můžeme i oloupat a omýt. Polovinu zeleniny nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).

Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme a zprudka v pekáčku osmažíme na rozpáleném oleji. Maso vyjmeme a na zbylém tuku osmažíme kostičky zeleniny společně s cibulí. Do zeleniny přidáme rajský protlak, víno a vše svaříme. Přilijeme nakonec vývar, přidáme koření, maso a pečeme v rozehřáté troubě asi hodinu.

Zbytek zeleniny nakrájíme na proužky, orestujeme na 1 lžíci másla doměkka a okořeníme. Upečené maso vyjmeme a uschováme do tepla. Šťávu z masa přecedíme, povaříme 15 minut a přidáme zbytek másla.

Maso podáváme s orestovanou zeleninou a šťávou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,290x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.00 (počet: 1) 8.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí pečeně na víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist