Hovězí roláda

Suroviny

1 kg hovězí pečeně na roládu
300 g různých hub
2 řapíky celeru
150 ml masového vývaru
3 lžíce oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
3 mrkve
2 lžíce másla
2 bobkové listy
6 lžic koňaku
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Troubu předehřejeme na 120 °C (horkovzdušnou na 100 °C). Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Smotáme ho, svážeme nití a opečeme ze všech stran v pekáčku na rozpáleném oleji. Maso dáme dopéct na hodinu do trouby.

Houby očistíme a dle potřeby nakrájíme. Česnek a cibuli nakrájíme na kostičky. Mrkve oškrábeme, omyjeme a také nakrájíme na kostičky. Řapíkatý celer opereme, očistíme a nakrájíme na kousky.

Na rozehřátém másle opečeme houby a vyndáme je. Na vypečeném tuku zesklovatíme česnek a cibuli, přidáme mrkev, celer a bobkové listy, podusíme a zředíme koňakem. Přilijeme vývar a povaříme 10 minut. Do této omáčky přidáme houby, osolíme, opepříme a dle potřeby zahustíme jíškou. Maso vyjmeme, necháme chvíli odpočinout a dáváme na talíř se zeleninou a houbami.

Jako přílohu podáváme široké nudle.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,720x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 1) 9.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí roláda


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist