Kung-pao originál

Suroviny

(pro 4 osoby)
800 g kuřecích řízků
1 vejce
4-5 stroužků česneku
1 cibule
1 mrkev
1 paprika nebo okurka
2 lžičky chilli omáčky nebo drcených chilli papriček
špetka soli
40 g cukru
2-3 lžíce octa (nejlépe tmavého čínského)
2-3 lžíce sójové (čínské) omáčky
300 g arašídů
Solamyl
olej

pánev wok

recept nemá fotografii

Postup

Maso nakrájíme na kostičky a dáme do misky. Přidáme vejce, osolíme, přidáme lžičku Solamylu a lžičku sójové omáčky. Vše promícháme a necháme chvilku odležet. Olej rozehřejeme ve woku, dáme do něj chilli omáčku a oloupaný česnek nakrájený na plátky. Přidáme maso a zprudka orestujeme. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a společně krátce podusíme (při výkonných plynových spotřebičích je doba přípravy 2-5 minut). Přidáme ocet a cukr. Nakonec za stálého míchání zahustíme Solamylem, rozmíchaném v trošce studené vody. Přivedeme k varu. Nakonec posypeme arašídy.
Podáváme s jasmínovou rýží.

Pro zajímavost: jde o mandžuský pokrm, pojmenovaný podle guvernéra čínské province S´čchuan jménem Ting Pao Čen, úředního jména gong bao (čteme kung pao) který si jej tak oblíbil, že bylo na jeho počet takto pojmenováno.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 11,064x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6.50 (počet: 12) 6.50 12 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kung-pao originál

anonym: Sunday, June 10, 2012
DOBRE.AKORAT JEŠTĚ DAVAM ŽAMPIONY.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist