Špikovaná pečená játra

Suroviny

750 g vepřových nebo telecích jater
200 g anglické slaniny
1 cibule
2 mrkve
200 ml červeného vína
1 lžíce koření na divočinu
1 lžíce oleje
1 bobkový list
4 lžíce kečupu
pepř
petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Játra odblaníme a osušíme. Převážnou část slaniny nakrájíme na klínky a obalíme v koření na divočinu. Prošpikujeme jí játra, která potom opepříme (nesolíme, jinak by ztvrdla). Na zbytku jemně pokrájené slaniny zpěníme nakrájenou cibuli a mrkev, přidáme játra a opečeme je zlehka z obou stran. Podlijeme vínem a přidáme bobkový list. Zakryjeme pokličkou a zvolna pečeme 1 – 1,5 hodiny. Potom játra osolíme, přimícháme kečup, prohřejeme a zasypeme petrželkou.

Podáváme s pečenými bramborami a tatarkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,258x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Špikovaná pečená játra


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist