Špikovaná pečená játra

Suroviny

750 g vepřových nebo telecích jater
200 g anglické slaniny
1 cibule
2 mrkve
200 ml červeného vína
1 lžíce koření na divočinu
1 lžíce oleje
1 bobkový list
4 lžíce kečupu
pepř
petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Játra odblaníme a osušíme. Převážnou část slaniny nakrájíme na klínky a obalíme v koření na divočinu. Prošpikujeme jí játra, která potom opepříme (nesolíme, jinak by ztvrdla). Na zbytku jemně pokrájené slaniny zpěníme nakrájenou cibuli a mrkev, přidáme játra a opečeme je zlehka z obou stran. Podlijeme vínem a přidáme bobkový list. Zakryjeme pokličkou a zvolna pečeme 1 – 1,5 hodiny. Potom játra osolíme, přimícháme kečup, prohřejeme a zasypeme petrželkou.

Podáváme s pečenými bramborami a tatarkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 469x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Špikovaná pečená játra


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist